Jadłospis obowiązuje od 22.04.2024 r - 02.05.2024 r.
DATA |
ŚNIADANIE godz. 8:30 |
OBIAD godz. 12:00 |
PODWIECZOREK godz.14:00 |
Poniedziałek 22.04.2024 |
* Pieczywo jasne 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g ( pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana aromat maślany. * Serek Almette 25g (pr. pochodne mleka) Skład: ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości. *Dżemem truskawkowy 20g. *Zupa mleczna płatki kukurydziane 150g (gluten, mleko) skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, płatki 15g. * Herbata z cytryną 150g. skład herbata czarna 3g, cukier4g, cytryna 2,5g *Marchewka do chrupania 10g * Banan 50g K-185 B-15,30 T-17,94 W-35,30 |
Zupa: Barszcz czerwony z makaronem 250g. (gluten, seler, pr. pochodne mleka) Skład: burak 20g, marchewka 35g, pietruszka korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 10g, porcja z kurczaka 25g, śmietana 18%.
II Danie *Bitki ze schabu duszone w sosie własnym 90g. (gluten) Skład: mięso wieprzowe 70g, cebula 5g, pieprz, sól. *Surówka z kapusty białej 80g. Skład: kapusta biała 70g, marchewka 10g, kukurydza 7g, olej rzepakowy 2g, cukier 1g. *Kasza jęczmienna gotowana 150g. *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150 Skład: owoce mrożone 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-511 B-31,17 T-14,47 W-70,19 |
* Chałka pszenna 60g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda drożdże, sól, kwas naturalny *Masło 12g. (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana aromat nat. maślany. (pr. pochodne mleka) *Kakao 150g. Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kakao 16,5%-2g, cukier 4g. *Jabłko 50g
K -368 B-10,51 T- 12,20 W-56,16 |
Wtorek 23.04.2024 |
* Pieczywo jasne 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat, aromat maślany) *Żółtym serem Gouda 25g (pr. pochodne mleka) skład: mleko, sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowych. *Sałata 10g. *Szynka konserwowa 25g. Skład: 90% mięsa wieprzowego parzona *Papryka czerwona 10g. *Kawa mleczna 150g. (gluten, mleko) Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g. *Jabłko 50g. K-335 B-11,88 T-9,45 W-58,69 |
Zupa: Rosół z makaronem 250g. (gluten, seler, pr. pochodne mleka) Skład: marchew 35g, pietruszka korzeń 5g, seler korzeń 35g,por 15g, porcja z kurczaka 20g, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, nać 1g, makaron 30g. II DANIE *Pałka z kurczaka pieczona w piecu 80g. (gluten) Skład: pałka z kurczaka 70g *Surówka z kapusty czerwonej 80g. Skład: kapusta czerwona 60g, marchewka 20g, por 6g, olej rzepakowy 5g. * Ziemniaki gotowane z koperkiem 150g *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-428 B-27,35 T-16,15 W-49,93 |
*Jogurt naturalny z malinami 130g (pr. pochodne mleka) Skład: jogurt naturalny, kultury bakterii fermentacji mlekowych *Herbata z cytryną i miodem 150g. Skład: herbata czarna 3g, miód 4g, cytryna 2,5g. *Wafle ryżowe 20g.
K-329,B-9,28 T-9,75 W-54,45 |
Środa 24.04.2024
|
* Bułka pszenna 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. *Parówka delikatesowa Sokołów 50g. Skład: mięso wieprzowe 90%. *Kawa mleczna 150g. (gluten, mleko) Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g *Pomidor 10g. *Jabłko 50g. K-398 B-13,90 T- 18,95 W-58,69 |
Zupa : Ogórkowa z ziemniakami 250g (gluten, seler) Skład: ogórek kwaszony 50g, pietruszka korzeń 20g, seler korzeniowy 20g, por 10g, porcja z kurczaka 15g, śmietana 18%, ziele angielskie, liść laurowy, sól.
II DANIE *Racuchy drożdżowe smażone 150g (gluten, jaja, pr. pochodne mleka) Skład: mleko, drożdże, mąka pszenna 35g, jaja całe kurze 12g, cukier 5g. *Banan 50g. *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-546 B-20,53 T-12,11 W- 63,5 |
*Pieczywo jasne 60g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. *Z masłem wiejskim 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany *Pasta z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym, jajkiem. 25g. *Herbata z cytryną 150g. skład herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g. *Pomarańcza 20g
K-315,B-13,66 T-15,93 W- 60,37 |
Czwartek 25.04.2024
|
* Pieczywo jasne 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. *Jajecznica ze szczypiorkiem 50g. (jaja) *Kawa mleczna 150g. (gluten, mleko) Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g *Papryka żółta 10g. *Gruszka 50g. K-335 B-11,88 T-9,45 W-56,16 |
Zupa: Barszcz biały z makaronem 250g (gluten, seler, pr. pochodne mleka ) Skład: marchew 35g, pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, por 10g, porcja z kurczaka 15g,śmietana 10% tłuszczu
II DANIE *Kurczak w sosie słodko – kwaśnym gotowany z warzywami 90g. Skład: filet z piersi kurczaka 70g, olej rzepakowy 2g, papryka czerwona, ananas, marchewka, *Ryż gotowany paraboliczny 150g. (gluten) Skład: ryż 100% *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-557 B- 28,17 T- 12,80 W-62,51 |
*Budyń śmietankowy z musem truskawkowym 150g. (truskawki mrożone) (gluten, mleko) Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, mąka ziemniaczana 10g, cukier 4g. *Chrupki kukurydziane 10g. (gluten, jaja)
K- 338,B-8,45 T-19,25 W-33,18 |
Piątek 26.04.2024
|
* Bułka pszenna 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jajo) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. *Twarożek ze szczypiorkiem jogurtem naturalnym 50g. Skład: ser biały (mleko łącznie z laktozą) jogurt naturalny (mleko łącznie z laktozą) szczypior. *Kawa inka 150g (gluten, mleko) Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g,kawa inka 2g, cukier 2g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g. *Marchewka do chrupania 10g. *Banan 50g. K-195 B- 13,3 T- 17,94 W- 35,30 |
Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami 250g (gluten, seler, pr. pochodne mleka) Skład: kalafior 50g, marchew 35g, pietruszka korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 15g, ziemniaki 50g, porcja z kurczaka 15g, śmietana 18 %, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, nać.
II DANIE *Ryba Miruna smażona 80g (gluten, jaja) Skład: ryba Miruna 70g, jaja całe kurze 10g, olej rzepakowy 5g, bułka tarta 10g, pieprz, sól. *Warzywa na patelnię 60g. Skład: marchewka, fasolka, kalafior, brokuł. *Ziemniaki gotowane z koperkiem 150g. * Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-613 B-28,96 T- 27,27 W- 69,76 |
*Muffinki z borówką wypiek własny 50g. Skład: mąka pszenna 22g, jaja całe kurze 22g, cukier 4g, sodka *Kakao 150g. Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kakao 16,5%-2g, cukier 4g.
K-246 B-8,75 W-36,15 T-14,70. |
DATA |
ŚNIADANIE godz. 8:30 |
OBIAD godz. 12:00 |
PODWIECZOREK godz.14:00 |
Poniedziałek 29.04.2024 |
* Angielka 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. (pr. pochodne mleka) *Żółtym serem Gouda 25g. (pr. pochodne mleka) skład: mleko, sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowych, *Dżemem truskawkowym 20g. *Zupa mleczna lane kluski na mleku 150g (gluten, mleko) skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, mąka pszenna 10g, jaja 4g, cukier 4g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g. *Papryka czerwona 10g. *Jabłko 50g K-335 B-11,88 T-9,45 W-58,69 |
Zupa: Jarska z warzywami 250g. (gluten, seler ) Skład: marchew 35g, pietruszka korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 10g,ryż 10g, porcja z kurczaka 15g, ziemniaki 20g, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, nać 1g
II DANIE *Roladki serowe z fileta duszone w piecu 80g.(gluten, jaja) Skład: filet z kurczaka 70g, jaja całe kurze 10g, pieprz, sól, ser żółty. *Surówka z kapusty pekińskiej 80g. Składnik: kapusta pekińska 70g, kukurydza 10g, ogórek zielony 10g, pomidor 10g. *Ziemniaki gotowane z koperkiem 150g. *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g,cukier 4g.
K-498 B-27,99 T-19,76 W- 57,21 |
*Ciasto marchewkowe 60g. (własny wypiek) Skład: mąka pszenna 22g, jaja całe kurze 22g, marchew 22g, olej 6g, soda oczyszczona. *Kakao 150g. Skład: mleko spożywcze 2%tłuszczu 150g, kakao 16,5% -2g, cukier 4g.
K-246 B-8,75 T-14,70 W-36,15 |
Wtorek 30.04.2024
|
* Pieczywo jasne 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g. (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana aromat maślany. *Sałata masłowa 10g. *Szynka chlebowa Sokołów 25g. *Jajko krojone 25g. Skład: jaja całe *Kawa mleczna 150g (mleko, gluten) Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g, cukier 4g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g *Pomidor 10g. *Gruszka 50g K-37,6 B-11,20 T-18,64 W-45,66 |
Zupa: Żurek z ziemniakami i kiełbaską 250g (gluten, seler) Skład: zakwas (mąka żytnia) 50g, marchew 35g, pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, cebula 10g, kiełbasa śląska 10g, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, ziemniaki 10g. II Danie *Spaghetti z warzywami duszone sosie pomidorowym 180g. (seler, gluten) Skład: mięso wieprzowe z szynki 70g, przecier pomidorowy 99g, sól, regulator kwasowości , makaron spaghetti mąka makaronowa pszenna *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150. Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g. *Banan 50g.
K-521 B-21,49 T- 16,88 W-76,54 |
*Koktajl truskawkowy 150g. Skład: jogurt naturalny 120g, (kultury bakterii fermentacji mlekowych 100%) truskawki mrożone 26g, cukier 4g. *Rogal maślany 50g.
K-329 B-9,08 T-9,75 W- 54,45 |
CZWARTEK 02.05.2024
|
* Pieczywo jasne 30g (gluten, jaja) * Pieczywo ciemne wieloziarniste 30g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. * Masło wiejskie 4g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. *Żółtym serem Gouda 25g. Skład: mleko, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowych. *Powidła śliwkowe 20g. *Kaszka manna gotowana na mleku 150g. Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kaszka manna 10g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g *Marchewka 10g. *Pomarańcza 50g. K-312 B- 14,42 T- 12,01 W-39,45 |
Zupa: Jarzynowa z ziemniakami 250g. (gluten, seler, pr. pochodne mleka ) Skład: marchew 50g, fasolka zielona25, pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, por 15g, ziemniaki 7g, śmietana 10% tłuszczu.
II DANIE *Naleśniki z serkiem śmietankowym 180g (gluten, jaja, pr. pochodne mleka) Skład: ser biały śmietankowy, mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszcz 80g, mąka pszenna 12g, jaja całe kurze 10g, olej rzepakowy 7g, *Brzoskwinia 50g. *Kompot gotowany z truskawek 150g Skład: truskawki 15g,cytryna 2,5g, cukier 4g.
K-542 B-26,64 T-21,67 W- 64,81 |
*Pieczywo jasne 60g (gluten, jaja) Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam. *Masłem wiejskim 12g (pr. pochodne mleka) Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany. *Pastą z wędliny wieprzowej „Sokołów „25g. *Ogórek kwaszony 10g. *Herbata z cytryną 150g. Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g.
K-227 B-6,96 T-8,42, W-32,18 |
DYREKTOR Agnieszka Kozajda INTENDENT Monika Matuszewska KUCHARKA Agnieszka Janczak
14 ALERGENÓW - SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
- Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
- Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
- Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh) Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
- Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
- Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
- Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
- Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.