Kalendarium

Wtorek, 2024-04-30

Imieniny: Balladyny, Lilli

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 734824
  • Do końca roku: 245 dni
  • Do wakacji: 52 dni

Kartka z kalendarza

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

             

                 

  

             

                Jadłospis  obowiązuje  od   22.04.2024 r  - 02.05.2024 r.

DATA

ŚNIADANIE godz.   8:30

OBIAD  godz.  12:00

PODWIECZOREK  godz.14:00

Poniedziałek

22.04.2024

* Pieczywo jasne  30g    (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste  30g (gluten, jaja)

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                                             ( pr. pochodne mleka)

Skład: śmietana pasteryzowana  aromat  maślany.

* Serek Almette   25g                                                                (pr. pochodne mleka)

Skład: ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości.

*Dżemem truskawkowy 20g.                                                                       *Zupa mleczna płatki kukurydziane  150g                                     (gluten, mleko)                                      skład: mleko łącznie z laktozą  mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, płatki 15g.                                              * Herbata z cytryną 150g.                  skład herbata czarna 3g, cukier4g,  cytryna 2,5g                     *Marchewka do chrupania  10g

* Banan 50g

K-185 B-15,30 T-17,94 W-35,30

Zupa: Barszcz czerwony z makaronem 250g.

(gluten, seler, pr. pochodne mleka)

Skład: burak 20g, marchewka 35g, pietruszka  korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 10g, porcja z kurczaka 25g, śmietana 18%.

 

 

 

II Danie

*Bitki ze schabu duszone w sosie własnym  90g. (gluten)

Skład: mięso wieprzowe  70g, cebula 5g, pieprz, sól.

*Surówka z kapusty białej 80g.

Skład: kapusta biała 70g, marchewka 10g, kukurydza 7g, olej rzepakowy 2g, cukier 1g.

*Kasza jęczmienna gotowana  150g.

*Kompot gotowany z owoców mieszanych 150                                                                   Skład: owoce mrożone 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

 

K-511 B-31,17 T-14,47 W-70,19

* Chałka  pszenna 60g

(gluten, jaja)                                                   Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda drożdże, sól, kwas naturalny

*Masło 12g.                                                   (pr. pochodne mleka)                                                    Skład: śmietana pasteryzowana aromat nat. maślany.

(pr. pochodne mleka)                                            *Kakao 150g.

Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kakao 16,5%-2g, cukier 4g.

*Jabłko 50g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K -368 B-10,51 T- 12,20 W-56,16

    Wtorek

23.04.2024

* Pieczywo jasne  30g                              (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste  30g                       (gluten, jaja)                                              Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.

* Masło wiejskie 4g                                (pr. pochodne mleka)                             Skład: śmietana pasteryzowana, aromat, aromat maślany) *Żółtym serem Gouda 25g                           (pr. pochodne mleka)                        skład: mleko, sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowych.

*Sałata 10g.

*Szynka konserwowa 25g.

Skład: 90% mięsa wieprzowego parzona

*Papryka czerwona 10g.

*Kawa mleczna 150g.                         (gluten, mleko)  

Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g.                                         *Herbata z cytryną 150g.

Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g.                                       

*Jabłko  50g.

K-335 B-11,88 T-9,45 W-58,69

Zupa: Rosół  z makaronem  250g.                                          (gluten, seler, pr. pochodne mleka)                       Skład: marchew 35g, pietruszka korzeń 5g, seler korzeń 35g,por 15g,  porcja z kurczaka 20g,  pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, nać 1g, makaron 30g.

II DANIE                                                                          *Pałka z kurczaka pieczona w piecu  80g.                                           (gluten)                                                             Skład: pałka z  kurczaka 70g                                                                 *Surówka z kapusty czerwonej  80g.             Skład: kapusta czerwona 60g, marchewka 20g, por 6g, olej rzepakowy 5g.                                                      * Ziemniaki gotowane z koperkiem  150g                         *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g.                                                                     Skład: owoce  15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

K-428 B-27,35 T-16,15 W-49,93

*Jogurt naturalny z malinami 130g

(pr. pochodne mleka)

Skład: jogurt naturalny, kultury bakterii fermentacji mlekowych

*Herbata z cytryną i miodem 150g. Skład: herbata czarna 3g, miód 4g, cytryna 2,5g.

*Wafle ryżowe 20g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K-329,B-9,28 T-9,75 W-54,45

      Środa

24.04.2024

 

 

* Bułka pszenna 30g                       (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste   30g 

 (gluten, jaja)                                        Skład: mąka pszenna, mąka

żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                                   (pr. pochodne mleka)        Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.

*Parówka delikatesowa Sokołów 50g.

Skład: mięso wieprzowe 90%.

*Kawa mleczna 150g.                            (gluten, mleko)                                           Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g.                                                                                                              *Herbata z cytryną 150g.                          Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g 

*Pomidor 10g.                  

*Jabłko 50g.

K-398 B-13,90 T- 18,95 W-58,69

Zupa : Ogórkowa  z ziemniakami   250g                                                                    (gluten, seler)                                                              

Skład: ogórek kwaszony 50g, pietruszka korzeń 20g, seler korzeniowy 20g, por 10g, porcja z kurczaka 15g, śmietana 18%,  ziele angielskie, liść laurowy, sól.

 

 

II DANIE

*Racuchy drożdżowe smażone  150g                                                        (gluten, jaja, pr. pochodne mleka)

Skład: mleko, drożdże, mąka pszenna 35g, jaja całe kurze 12g, cukier 5g.

*Banan 50g.

*Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g.

Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

 

 

 

K-546 B-20,53 T-12,11 W- 63,5

*Pieczywo jasne  60g                            (gluten, jaja)                                        Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.

*Z masłem wiejskim 4g                                  (pr. pochodne mleka)

Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany

*Pasta z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym, jajkiem.  25g.                                                                                                                                                                                                                                                              *Herbata z cytryną 150g.                    skład herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g.

*Pomarańcza 20g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K-315,B-13,66 T-15,93 W- 60,37                  

    Czwartek

25.04.2024

 

 

* Pieczywo jasne   30g                       (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste   30g 

 (gluten, jaja)                                        Skład: mąka pszenna, mąka

żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                                   (pr. pochodne mleka)        Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.

*Jajecznica ze szczypiorkiem 50g. (jaja)

*Kawa mleczna 150g.                            (gluten, mleko)                                           Skład: mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, kawa zbożowa 2g,cukier 2g.                                                                                                              *Herbata z cytryną 150g.                          Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g 

*Papryka żółta 10g.                  

*Gruszka  50g.

K-335 B-11,88 T-9,45 W-56,16

Zupa: Barszcz biały  z makaronem  250g                                         (gluten, seler, pr. pochodne mleka )

Skład:  marchew 35g, pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, por 10g, porcja z kurczaka 15g,śmietana 10% tłuszczu

                                      

II DANIE

*Kurczak w sosie słodko – kwaśnym gotowany  z warzywami  90g. 

Skład: filet z piersi kurczaka 70g, olej rzepakowy 2g, papryka czerwona,  ananas, marchewka,

*Ryż gotowany paraboliczny  150g.                                              (gluten)

Skład: ryż 100%

*Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g.

Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

 

 

K-557 B- 28,17 T- 12,80 W-62,51

*Budyń śmietankowy z musem truskawkowym  150g.                 (truskawki mrożone)

(gluten, mleko)

Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, mąka ziemniaczana 10g, cukier 4g.

*Chrupki kukurydziane  10g.                               (gluten, jaja)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K- 338,B-8,45 T-19,25 W-33,18

      Piątek

26.04.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

* Bułka pszenna   30g                          (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste  30g                        (gluten, jajo)                                       Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                                   (pr. pochodne mleka)                           Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.

*Twarożek ze szczypiorkiem jogurtem naturalnym 50g.                             Skład: ser biały (mleko łącznie z laktozą) jogurt naturalny (mleko łącznie z laktozą) szczypior.

*Kawa inka  150g                          (gluten, mleko)

Skład: mleko łącznie z laktozą  mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g,kawa inka 2g,  cukier 2g.                                                   *Herbata z cytryną 150g.                     Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g.

*Marchewka do chrupania 10g.                  

*Banan  50g.

K-195 B- 13,3 T- 17,94 W- 35,30

Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami 250g                                                 (gluten, seler, pr. pochodne mleka)                              Skład:  kalafior 50g,  marchew 35g, pietruszka  korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 15g, ziemniaki 50g, porcja z kurczaka 15g, śmietana 18 %,  pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, nać.

 

 

II DANIE

*Ryba Miruna  smażona   80g                                (gluten, jaja)

Skład: ryba Miruna 70g, jaja całe kurze 10g, olej rzepakowy 5g, bułka tarta 10g, pieprz, sól.

*Warzywa na patelnię  60g.

Skład: marchewka, fasolka, kalafior, brokuł.

*Ziemniaki gotowane z koperkiem 150g.

* Kompot gotowany z owoców mieszanych 150g.                                                                Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

 

 

K-613 B-28,96 T- 27,27 W- 69,76

*Muffinki z borówką  wypiek własny  50g.                                       Skład: mąka pszenna 22g, jaja całe kurze 22g, cukier 4g, sodka                                                        *Kakao 150g.

Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kakao 16,5%-2g, cukier 4g.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

K-246 B-8,75 W-36,15 T-14,70.           

 

DATA

ŚNIADANIE godz.   8:30

OBIAD  godz.  12:00

PODWIECZOREK  godz.14:00

Poniedziałek

29.04.2024

* Angielka  30g                           (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste   30g                   (gluten, jaja)                                      Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                                  Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.                        

 (pr. pochodne mleka)

*Żółtym serem Gouda 25g.                                          (pr. pochodne mleka)                         skład: mleko, sól, stabilizator, chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowych,

*Dżemem truskawkowym 20g.                            

*Zupa mleczna lane kluski na mleku   150g                                    (gluten, mleko)                                      skład: mleko łącznie z laktozą  mleko spożywcze 2%, tłuszczu 150g, mąka pszenna 10g, jaja 4g, cukier 4g.                                              *Herbata z cytryną 150g.                       Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g. *Papryka czerwona 10g.                                            

*Jabłko 50g

K-335 B-11,88 T-9,45 W-58,69

Zupa: Jarska  z warzywami 250g.                                                  (gluten, seler )                                                           Skład: marchew 35g, pietruszka korzeń 25g,seler korzeń 25g, por 10g,ryż 10g,

porcja z kurczaka 15g, ziemniaki 20g, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, nać 1g

 

 

 

II DANIE

*Roladki serowe z fileta duszone w piecu  80g.(gluten, jaja)

Skład: filet z kurczaka 70g, jaja całe kurze 10g, pieprz, sól, ser żółty.

*Surówka z kapusty pekińskiej 80g.

Składnik: kapusta pekińska 70g, kukurydza 10g, ogórek zielony 10g, pomidor 10g.

*Ziemniaki gotowane z koperkiem 150g.

*Kompot gotowany  z owoców mieszanych 150g.

Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g,cukier 4g.

 

 

 

K-498 B-27,99 T-19,76 W- 57,21

*Ciasto marchewkowe 60g.  (własny wypiek)

Skład: mąka pszenna 22g, jaja całe kurze 22g, marchew 22g, olej 6g, soda oczyszczona.

*Kakao 150g.

Skład: mleko spożywcze 2%tłuszczu 150g, kakao 16,5% -2g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K-246 B-8,75 T-14,70 W-36,15

      Wtorek

30.04.2024

 

 

* Pieczywo jasne   30g                            (gluten, jaja)                                  * Pieczywo ciemne wieloziarniste  30g.                (gluten, jaja)                                                                                 Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas.

* Masło wiejskie 4g                                     (pr. pochodne mleka)                          Skład: śmietana pasteryzowana  aromat  maślany.                                      *Sałata  masłowa 10g.                          

*Szynka chlebowa Sokołów  25g.                                      *Jajko krojone 25g.                                                    Skład: jaja całe                                                                                                                             

*Kawa mleczna 150g                      (mleko, gluten)                                    Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g,  kawa zbożowa 2g, cukier 4g.                                                                        *Herbata z cytryną 150g.  Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g                                                             

*Pomidor 10g.

*Gruszka  50g 

K-37,6 B-11,20 T-18,64 W-45,66

Zupa: Żurek  z ziemniakami i kiełbaską 250g                                                              (gluten, seler)                                                           Skład: zakwas (mąka żytnia) 50g, marchew 35g, pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, cebula 10g, kiełbasa śląska 10g, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, ziemniaki 10g.

II Danie                                                       *Spaghetti z warzywami duszone sosie pomidorowym  180g.                                                             (seler, gluten)                                                                                                                                 Skład: mięso wieprzowe z szynki 70g, przecier pomidorowy 99g, sól, regulator kwasowości , makaron spaghetti mąka makaronowa pszenna                                               *Kompot gotowany z owoców mieszanych 150.                                                                               Skład: owoce 15g, cytryna 2,5g, cukier 4g. *Banan 50g.       

 

 

 

 

 

 

 

K-521 B-21,49 T- 16,88 W-76,54                                                  

*Koktajl  truskawkowy 150g.

Skład: jogurt naturalny 120g, (kultury bakterii fermentacji mlekowych 100%) truskawki  mrożone  26g, cukier 4g.

*Rogal maślany 50g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K-329 B-9,08 T-9,75 W- 54,45

                                                                  CZWARTEK  

02.05.2024

 

 

 

* Pieczywo jasne 30g                           (gluten, jaja)

* Pieczywo ciemne wieloziarniste  30g                  (gluten, jaja)                                                Skład: mąka pszenna, mąka

żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

* Masło wiejskie 4g                               

(pr. pochodne mleka)                                  Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.

*Żółtym serem Gouda 25g.

Skład: mleko, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowych.

*Powidła śliwkowe 20g.

*Kaszka manna gotowana na mleku  150g.

Skład: mleko spożywcze 2% tłuszczu 150g, kaszka manna 10g.                                                                                                                  

*Herbata z cytryną 150g.                       Skład: herbata czarna 3g, cukier 4g, cytryna 2,5g

*Marchewka 10g.                                      *Pomarańcza  50g.

K-312 B- 14,42 T- 12,01 W-39,45

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami  250g.                                   (gluten, seler, pr. pochodne mleka )                      Skład: marchew 50g, fasolka zielona25,   pietruszka korzeń 25g, seler korzeniowy 25g, por 15g, ziemniaki 7g, śmietana 10% tłuszczu.

                                

II DANIE

*Naleśniki z serkiem śmietankowym 180g (gluten, jaja, pr. pochodne mleka)                          Skład: ser biały śmietankowy, mleko łącznie z laktozą mleko spożywcze 2%, tłuszcz 80g, mąka pszenna 12g, jaja całe kurze 10g, olej rzepakowy 7g, 

*Brzoskwinia   50g.

*Kompot gotowany z truskawek 150g                   Skład: truskawki  15g,cytryna 2,5g, cukier 4g.

 

 

 

 

 

K-542 B-26,64 T-21,67 W- 64,81

*Pieczywo jasne  60g                                                  (gluten, jaja)                               Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, kwas naturalny, sezam.  

*Masłem wiejskim 12g                            (pr. pochodne mleka)                                Skład: śmietana pasteryzowana, aromat nat. maślany.

*Pastą z wędliny wieprzowej „Sokołów „25g.

*Ogórek kwaszony 10g.                          

*Herbata z cytryną 150g.   

Skład: herbata czarna 3g,  cukier 4g, cytryna 2,5g.                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

K-227 B-6,96 T-8,42, W-32,18

DYREKTOR  Agnieszka Kozajda                   INTENDENT  Monika Matuszewska                                  KUCHARKA  Agnieszka Janczak

 

14 ALERGENÓW - SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
  2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy z drzew orzechowych , tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis (Wangenh)  Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.
  10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.
  11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.